Dissabte passat, en el decurs de la Nit de Premis de Valls, L’ESTABLIMENT Cal Garriga, de Bràfim, va rebre el dinovè Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic que convoca el Servei de Català de l’Alt Camp, amb la col·laboració de l’Associació d’Artesans de l’Alt Camp, l’Institut d’Estudis Vallencs i la Cambra de Comerç i Indústria de Valls.

El lliurament del Premi va tenir lloc al Centre Cultural de Valls, en una nova edició de la tradicional Nit de Premis, un vetllada que reuneix cada any el teixit empresarial, comercial i associatiu de la comarca de l’Alt Camp i que enguany va presidir el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané.

Montserrat Padró i Abel Aguadé, propietaris de Cal Garriga, van recollir de mans de Santi Pallàs, president del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i de Joan M. Sanahuja, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, el diploma i la peça artística, confeccionada, enguany, per la joiera vallenca Astrid Ferré, membre de l’Associació d’Artesans de l’Alt Camp. La peça combina la plata i la fusta i reprodueix un producte molt característic de l’establiment guanyador: una caixa que hauria de contenir ampolles, però que en aquesta ocasió conté una peça de plata amb el nom de l’establiment.

Cal recordar que les empreses i comerços que han estat distingits amb aquest guardó que l’any vinent arribarà a la vintena edició són els següents:  Patates Palau, de Valls (1999); Cafès Líder, de Valls (2000); Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001); Calçats Cliben, SA, de Valls (2002); Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003); Hipermercat Esclat, de Valls (2004); Morera Cinc, SL, de Valls (2005); Fruita Fresca, de Valls (2006); Reclams. Artur Vives, SA, de Valls (2007); Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008); Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp (2009); Fruits SP, de Figuerola del Camp (2010); Cerveses La Gardènia, d’Alcover (2011); Els Fruits Saborosos, de Vila-rodona (2012); Vinícola de Nulles (2013); l’empresa Handycat, de Valls (2014); Instal·lacions Escoda, de Valls (2015); Pastisseria Valls, SL (2016), i, finalment, Cal Garriga, de Bràfim (2017).

Montse Padró i Abel Aguadé, propietaris de Cal Garriga, de Bràfim, recullen el Premi NL de mans de Joan M. Sanahuja, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, i de Santi Pallàs, president del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona