El Consell Comarcal de l’Alt Camp, les empreses Europastry, SA; Kellog Manufacturing España, SL; Valls Química, SA; Centre de Gestió Mediambiental, SL; SCA Hygiene Products, SL, i Gomà-Camps, SAU, i la Universitat Rovira i Virgili (projecte APQUA) han signat aquest dilluns, 16 de gener de 2017, a la seu del Consell a Valls un conveni de col·laboració per promoure activitats d’educació ambiental a la comarca.

L’objectiu d’aquesta col·laboració, iniciada l’any 2001, és portar a terme actuacions per la promoció d’activitats de sensibilització i d’educació ambiental, tant en un vessant tècnic i d'informació pública com d'educació escolar. La col·laboració amb les entitats i empreses implicades en el projecte és anual, amb la possibilitat que se n’hi adhereixin de noves, i s’acorden un seguit d’activitats que es portaran a terme durant aquell curs escolar als centres educatius, com ara el desenvolupament de tallers d’activitats experimentals a l’aula, la formació del professorat, el subministrament de material experimental als centres i la realització per part dels escolars de visites amb contingut pràctic a les empreses col·laboradores. Les activitats les porta a terme el personal de l’equip d’APQUA de la URV, amb el suport de la resta d’entitats i empreses participants en el projecte.

Per al curs escolar 2016-2017, les activitats previstes són el subministrament de material experimental a diversos centres educatius, el seguiment, suport i formació de professorat que hi estigui interessat, la realització de tallers d’activitats experimentals i de visites d’escolars a la planta de SCA Hygiene Products, SL, a Puigpelat. Hi participaran més de 250 alumnes de 8 centres educatius.

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació URV consideren que sense la implicació i participació de les empreses col·laboradores no seria possible portar a terme aquest projecte que permet que els alumnes de la nostra comarca rebin una formació basada en criteris tecnològics i de sostenibilitat.

 

 

FOTO - Representants de les empreses (signen conveni), d’esquerra a dreta:

Sr. Federic Roquet-Jalmar Palau (Director de la Planta de Valls de Kellog Manufacturing España SL)

Sr. Maties Gomà-Camps Reboltós (Director general Grupo GC, Gomà-Camps SAU)

Sr. Xavier Farriol Roig (Director d’APQUA de la Universitat Rovira i Virgili)

Sr. Joan Maria Sanahuja Segú (President del Consell Comarcal de l’Alt Camp)

Sr. Manuel Jiménez Molina (Director del Servei de Prevenció i Medi Ambient de Europastry SA)

Sr. Marià Mestres (Director comercial de Centre de Gestió Mediambiental SL)

Sr. Christian Martinell (Communications Manager de SCA Hygiene Products SL)

Sra. Marina Gomis (RESH Support de SCA Hygiene Products SL)

El representant de Valls Química SA no va poder assistir a l’acte de signatura, excusant la seva assistència.