Actualment, molts territoris estan instal·lant calderes de biomassa de forma massiva. Els instal·ladors, en moltes ocasions, no disposen de la formació ni els coneixements adequats per a poder fer aquesta instal·lació adequadament, de manera que es veu una mancança de formació relacionada amb aquest camp.

Per aquest motiu, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura a través del projecte de cooperació ENFOCC “Energia, Forest i Canvi Climàtic” organitza un curs relatiu a la instal·lació de calderes de biomassa per a usos tèrmics.

Aquest curs pretén dotar els participants dels coneixements tècnics necessaris per poder gestionar diferents tipus de calderes de biomassa, les seves particularitats i limitacions, el disseny de les sitges d’emmagatzematge així com els estudis de viabilitat per valorar la seva rendibilitat econòmica i conèixer la normativa actual que afecta aquestes instal·lacions.

La formació tindrà lloc els dies 11 i 12 de novembre, al Consell Comarcal de l’Alt Camp, ubicat al c/Mossèn Martí, 3 de Valls.MAPA

El curs NO té cost per l’alumne, està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació, i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, però cal inscripció prèvia, per realitzar la inscripció a la jornada feu click al següent enllaç:

INSCRIPCIÓ A LA JORNADA

Divendres 11 de novembre, de 09:00 a 13:00h i de 14:30 a 18:30h

·Introducció a la biomassa forestal.

·Tipus de biomassa i la seva capacitat d’aprofitament.

·Transport i subministrament de la biomassa.

·Descàrrega i ompliment de sitges.

·Emmagatzematge i sistemes d’alimentació.

·Exercicis de canvis de combustible.

·Exercicis de dimensionat de Sitges

·La combustió.

·Equips de generació de calor amb biomassa.

·Disseny d’instal·lacions, esquemes hidràulics i selecció d’equips i elements.

 

Dissabte 12 de novembre, de 09:00 a 13:00h i de 14:30 a 18:30h

·Disseny d’instal·lacions (2na part).

·Exemples d’instal·lacions de biomassa.

·Estudis de viabilitat d’instal·lacions de biomassa.

·Aspectes normatius (CTE, RITE, etc).

·Aspectes bàsics a tenir en compte en els manteniments.

·Continguts mínims d’una memòria tècnica.

·Visita Instal·lació de biomassa.

 

* Aquest programa pot estar subjecte a canvis de programació

 

Per més informació podeu contactar amb nosaltres al telèfon 972 70 44 99 (Eduard) o enviar un correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.