En el marc de l’Assemblea anual que es va celebrar el passat divendres, a més,  es va formalitzar la participació al Consell de dues noves associacions de gent gran a la comarca.

El passat divendres 12 de juliol a les 12h. es va celebrar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp,  l’Assemblea Anual del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran de l’Alt Camp. Presidida pel President de l’òrgan el Sr. Joan Josep Raventós i Coral es va aprovar la proposta d’incorporació de dues noves associacions al Consell de la Gent Gran: l’Associació de Gent Gran i pensionistes d’Alió i l’Associació de Jubiltas de La Riba, aquesta darrera de recent creació. Fins ara, la Riba formava part del CCCGG com a grup de persones grans, amb la constitució de la nova associació, s’ha regularitzat la seva participació a l’Òrgan Comarcal com a associació. D’altra banda es van proposar i aprovar tots els membres que en els propers anys formaran part de la Junta Permanent del CCCGG de l’ Alt Camp, membres representants de les diferents associacions de gent gran de l’Alt Camp dels municipis d’ Alcover, Alió, Bràfim, Figuerola del Camp, El Pont d’ Armentera, El Pla de Santa Maria, La Masó, La Riba, Vallmoll, Valls i Vila-rodona, així com els grups de Cabra del Camp i de Rodonyà.

Un dels punts de l’ordre del dia va ser l’explicació dels objectius de treball i la presentació del programa: UNIM, COMPARTIM, PARTICIPEMa càrrec de  la Sra. Monsterrat Clofent I la Sra. Montserrat Ruiz, ambdues membres de la Junta Permanent del Consell.  El programa, del qual es va entregar una còpia als assistents,  consisteix en la organització de diferents campionats de jocs tradicionals: billar, botifarra, parxis, domino, petanca i  bitlles, aprofitant els campionats locals que se solen organitzar a les diferents associacions o pobles i fer una final entre els diferents municipis. D’altra banda el programa també estableix les bases per tres concursos: fotografia, pintura i poesia. Per a poder participar en els diferents campionats i concursos, cal residir als municipis on hi ha representació del consell de la gent gran i  tenir més de 60 anys. Amb aquesta mesura es pretèn fomentar la participació de les persones grans a les activitats que organitzen les associacions de gent gran, així com la relació entre els diferents associacions de la comarca. Els premis dels diferents concursos i campionats es lliuraran el dia 1 d’octubre en el marc dels actes del Dia Internacional de la Gent Gran que se celebrarà a La Masó. Per a més informació les persones interessades es poden adreçar a les llars o associacions de gent gran dels municipis o a l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal.

Al finalitzar l’Assemblea es van repartir els premis del 2n. Concurs de Fotografia Gent Gran Activa que, en aquesta edició van ser ser concedits a: Josep Maria Roig, Maria  Carme Gavarró del Pla de Santa Maria  i Arcadi Andreu Barceló  de Valls.